Mire számíts egy workshopon?

Árváné Dr. Ványi Gina

Árváné Dr. Ványi Gina

Röviden: részemről facilitásra. 

De mi a facilitálás?  A közös gondolkodások, megbeszélések, stratégia alkotási folyamatok facilitálásával a cél mindig szem előtt marad, valódi részvétel és bevonódás történik és az eredmények is biztosan rögzítve lesznek!

Workshop facilitátorként abban tudok segíteni nektek, hogy előre lefektetett célok mentén megtervezem és levezetem a csoportos munkafolyamataitokat, például egy stratégiai workshopot, vagy egy csoportos ötletelést, brainstormingot, új projektek generálását célzó, projekt indító vagy akár pontosan záró, akár nagyon nagy létszámú közös gondolkodásaitokat. 

De akár nagyobb vezetői döntések, stratégiai irányok elfogadtatásához is kiválóan alkalmas keretet biztosíthat egy workshop.

Abban tudok segíteni, hogy

  • biztosan eljussatok oda a megbeszélés és a közös munka végére, ami a cél,
  • biztosan mindenki valóban részt vegyen és bevonódjon a közös gondolkodásba,
  • ne térjetek el a kijelölt tárgytól és témától,
  • biztosan rögzítve legyenek a megbeszélés eredményei.

Amire legtöbbször szüksége van egy egyébként sikeres és üzletileg eredményes csapatnak egy ilyen megbeszélésen, az a semleges nézőpont és a folyamat fókusz, hogy a létrejövő holtpontok esetén legyen, aki segít abban, hogy gond nélkül tovább lendüljenek, ne ragadjanak le egy-egy kérdésnél, témánál.

Facilitátorként ebben fogok tudni segíteni. 

Hogyan zajlik a workshop lebonyolítása?

Előzetesen átbeszéljük pontosan mi a tervezett workshop témája és a célja, mi az, amit vártok tőle, kik a leendő résztevők, milyen az összetételük és mik a lebonyolítással kapcsolatos igényeitek. 

Mindezek alapján javaslok egy programot az eseményre, amit közösen, a ti igényeiteknek megfelelően véglegesítünk majd, hogy biztosan a pontos célokat szolgálja a tervezett program. 

Véglegesítjük kinek mi lesz a szerepe és feladata a workshop során.

A résztvevőket értesítjük arról mire számítsanak, mi az a téma, amin dolgozni fogunk, kell-e valamivel készülniük és hogy mit várunk a közös munka eredményeképpen.

A workshop során figyelni fogok a keretekre és az időre, vezetem a beszélgetéseket, az esetleg felmerülő konfliktusokat moderálom, kérdésekkel és összegzésekkel segítem a munkátokat. Én leszek az is, aki az eredmények fennmaradása érdekében fotókat készítek, biztosítom, hogy flipchartokon vagy más eszközökön megjelenjenek a közös gondolkodás eredményei és ezekből digitális összegzést készítek.

Árváné Dr. Ványi Gina

Árváné Dr. Ványi Gina

Árváné Dr. Ványi Georgina vagyok, szervezetfejlesztő, tréner tanácsadó és nemzetközileg akkreditált business és team coach.